Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna sconesen med jordnötssmör och hallon- eller fikonmarmelad. De passar även bra att äta ljumna med lite smör och flingsalt. Mjuka dessertostar och en klick apelsinmarmelad är också gott till.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
Smält smöret. Häll upp rismjölken i en bunke och häll i smöret och sirapen.
Häll i vätskan i de torra ingredienserna och rör om tills allt blandats ordentligt. Vänd i chokladen. Forma till runda bollar med lätt mjölade fingertoppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.
Recept från Mitt kök