Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria scones med mörk choklad

Servera gärna sconesen med jordnötssmör och hallon- eller fikonmarmelad. De passar även bra att äta ljumna med lite smör och flingsalt. Mjuka dessertostar och en klick apelsinmarmelad är också gott till.

Glutenfria scones med mörk chokladGlutenfria scones med mörk chokladGlutenfria scones med mörk choklad
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlsojamjöl
  • 4 dlrismjöl
  • 1 dlpofibrer
  • 0,5 dlpsylliumfrön
  • 2,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 75 gsmör
  • 5 dlrismjölk
  • 1 msksirap- ljus
  • 50 gmörk choklad- grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.

  3. Smält smöret. Häll upp rismjölken i en bunke och häll i smöret och sirapen.

  4. Häll i vätskan i de torra ingredienserna och rör om tills allt blandats ordentligt. Vänd i chokladen. Forma till runda bollar med lätt mjölade fingertoppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök