Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria scones med choklad - servera som frukost eller till fikat

Ett recept på glutenfria scones med choklad. Hittar du inte chokladknappar går det lika bra att använda hackad choklad.

Glutenfria scones med choklad - servera som frukost eller till fikat
Glutenfria scones med choklad - servera som frukost eller till fikat
Glutenfria scones med choklad - servera som frukost eller till fikat
Recept på glutenfria scones med choklad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3,5 dlrismjöl
  • 2 dlbovetemjöl
  • 1 mskpsylliumfröskal- finmalet
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskfarinsocker
  • 1,5 tsksalt
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 4 dlmjölk- eller filmjölk
  • 150 gchokladknappar

Tillbehör

  • jordnötssmör- (ev.)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.

  3. Tillsätt vätskan och blanda snabbt ihop tills allt blandats ordentligt.

  4. Tillsätt chokladknapparna. Låt degen stå och svälla ca 5 min.

  5. Klicka ut degen i åtta bitar till ­runda bullar på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt sconesen svalna på galler. ­Servera dem ljumna med till ­exempel jordnötssmör.

Vad tyckte du om receptet?