Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria plättar

Grädda plättar och bjud på egen björnbärskompott. Med lite vaniljpulver i grädden blir det ännu godare. Ljuvligt gott till fikat eller mellanmålet!

Glutenfria plättar
Glutenfria plättar
Glutenfria plättar
Wolfgang Kleinschmidt

Plättar

  • 2 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 2 krmsalt
  • 4 dlmjölk
  • 2ägg
  • 2 msksmör- smält
  • smör- till stekning

Björnbärskompott

  • 4 dlbjörnbär
  • 2 mskvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5lime- saft och finrivet skal

Vaniljgrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljpulver

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Plättar: Mät upp mjölmix och salt i en stor skål. Vispa i lite i taget av mjölken. Vispa ner äggen. Sätt plastfolie över bunken och låt smeten svälla i 20 minuter i kylen.

  2. Pensla smör i ett upphettat plättjärn och grädda plättarna.

  3. Björnbärskompott: Koka björnbären med vatten ett par minuter. Tillsätt socker, limesaft och finrivet limeskal och koka i ytterligare ett par minuter. Låt svalna.

  4. Vaniljgrädde: Blanda grädde och vaniljpulver i en stor skål och vispa upp grädden.

  5. Servering: Servera plättarna med björnbärskompotten och vanilj­ grädden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök