Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grädda plättar och bjud på egen björnbärskompott. Med lite vaniljpulver i grädden blir det ännu godare. Ljuvligt gott till fikat eller mellanmålet!
Plättar: Mät upp mjölmix och salt i en stor skål. Vispa i lite i taget av mjölken. Vispa ner äggen. Sätt plastfolie över bunken och låt smeten svälla i 20 minuter i kylen.
Pensla smör i ett upphettat plättjärn och grädda plättarna.
Björnbärskompott: Koka björnbären med vatten ett par minuter. Tillsätt socker, limesaft och finrivet limeskal och koka i ytterligare ett par minuter. Låt svalna.
Vaniljgrädde: Blanda grädde och vaniljpulver i en stor skål och vispa upp grädden.
Servering: Servera plättarna med björnbärskompotten och vanilj grädden.
Recept från Mitt kök