Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria pitabröd

Det här goda brödet med ursprung i Mellanöstern passar utmärkt till falafel, friterade bollar av kikärtor, lök och färska kryddor. Det är också gott att fylla med olika röror och sallader. Dessa bröd jäser i 45 minuter.

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten- ljummet
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskpofibrer
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 6,5 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, pofiber, salt och socker.

  3. Blanda i mjölet och arbeta degen ett par minuter. Lägg på plastfolie över bunken och låt jäsa i cirka 45 minuter.

  4. Dela degen i 10 bitar. Forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna till runda kakor cirka 4 millimeter tunna.

  5. Värm plåtarna ett par minuter i ugnen.

  6. Lägg degen på de varma plåtarna och grädda i övre delen av ugnen i 7–8 minuter.

  7. Låt pitabröden svalna på ett galler under en bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök