Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här goda brödet med ursprung i Mellanöstern passar utmärkt till falafel, friterade bollar av kikärtor, lök och färska kryddor. Det är också gott att fylla med olika röror och sallader. Dessa bröd jäser i 45 minuter.
Sätt ugnen på 275 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, pofiber, salt och socker.
Blanda i mjölet och arbeta degen ett par minuter. Lägg på plastfolie över bunken och låt jäsa i cirka 45 minuter.
Dela degen i 10 bitar. Forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna till runda kakor cirka 4 millimeter tunna.
Värm plåtarna ett par minuter i ugnen.
Lägg degen på de varma plåtarna och grädda i övre delen av ugnen i 7–8 minuter.
Låt pitabröden svalna på ett galler under en bakduk.
Recept från Mitt kök