Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria pepparkakor - recept

Enkelt recept på pepparkaksdeg utan gluten. Baka glutenfria pepparkakor eller ett helt pepparkakshus och spritsa på kristyr om du vill. Använd en elvisp om du gör kristyr.

Glutenfria pepparkakor - receptGlutenfria pepparkakor - receptGlutenfria pepparkakor - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,25 dlströsocker
  • 1 dlfarinsocker
  • 50 ghonung
  • 75 gsmör- mjukt
  • 3 mskpepparkakskrydda
  • 1 krmsalt
  • 1 tskbikarbonat
  • 3 dlhavremjöl- eller mixade havregryn
  • 1 dlmandelmjöl
  • 1 tskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1äggvita

Kristyr

  • 1äggvita
  • 4 dlflorsocker
  • 1 tskättiksprit

Gör så här

  1. Pepparkakor: Sjud socker, farinsocker och honung. Rör i smöret och pepparkakskryddorna, dra av från värmen och rör om då och då.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll i den ljumma sockerblandningen och äggvitan. Vispa med elvisp eller i degblandare till en smidig deg. Sätt plastfolie över bunken och ställ in i kylen över natten.

  3. Sätt ugnen på 170 grader.

  4. Kavla ut degen på bakplåtspapper och tryck ut figurer med pepparkaksformar.

  5. Grädda mitt i ugnen tills kakorna börjar få fin färg, cirka 6–8 minuter.

  6. Kristyr: Vispa äggvita, florsocker och ättiksprit kraftigt med en elvisp. Fyll en spritspåse och dekorera pepparkakorna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Recept på glutenfria lussebullar 

Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul 

Recept från Mitt kök