Läs också: Recept på glutenfria lussebullar
Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt recept på pepparkaksdeg utan gluten. Baka glutenfria pepparkakor eller ett helt pepparkakshus och spritsa på kristyr om du vill. Använd en elvisp om du gör kristyr.
Pepparkakor: Sjud socker, farinsocker och honung. Rör i smöret och pepparkakskryddorna, dra av från värmen och rör om då och då.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll i den ljumma sockerblandningen och äggvitan. Vispa med elvisp eller i degblandare till en smidig deg. Sätt plastfolie över bunken och ställ in i kylen över natten.
Sätt ugnen på 170 grader.
Kavla ut degen på bakplåtspapper och tryck ut figurer med pepparkaksformar.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna börjar få fin färg, cirka 6–8 minuter.
Kristyr: Vispa äggvita, florsocker och ättiksprit kraftigt med en elvisp. Fyll en spritspåse och dekorera pepparkakorna.
Läs också: Recept på glutenfria lussebullar
Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul
Recept från Mitt kök