Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Använd gärna en marmorkavel när du bakar ut de små plattorna till pastaknytena, det funkar bäst på glutenfri pastadeg. Tomatsås, basilika och oliver passar fint att servera till pastaknytena, eller värm crème fraiche och strö bacon över.
Blanda ihop mjölmix, ägg, salt, psylliumfrömjöl och rapsolja.
Lägg finhackad basilika i smeten och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 30 minuter.
Gör ricottafyllningen under tiden genom att blanda ricotta, finhackad vitlök, salt och peppar.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat (om det behövs) bakbord med en slät kavel, gärna marmorkavel. Skär ut fyrkanter, cirka 5 × 5 centimeter. Lägg på en klick ricottafyllning i mitten och vik ihop pastan till ett litet knyte.
Koka upp lättsaltat vatten och koka knytena ett par minuter.
Recept från Mitt kök