Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här goda, platta indiska brödet är gott att smaksätta med olivolja, vitlök och färska kryddor. Passar fint att doppa i läckra såser och att skopa upp mustiga grytor med. Dessa bröd jäser i cirka 75 minuter.
Naanbröd: Blanda mjölk, vatten, ägg, yoghurt och olja i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Blanda ner de torra ingredienserna i degvätskan och rör om ordentligt. Lägg plastfolie över bunken och låt jäsa i cirka 1 timme.
Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut tunna rektanglar. Låt jäsa 15–20 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 275 grader. Värm plåtarna i ugnen, lägg på deg och grädda i cirka 3–4 minuter. Lägg på galler och lägg på en bakduk.
Vitlöksolja: Skiva vitlöken, värm oljan i en stekpanna och lägg i vitlöken tills den fått lite färg.
Servering: Ringla vitlöksolja över bröden. Strö över hackad persilja eller koriander.
Recept från Mitt kök