Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria naan

Det här goda, platta indiska brödet är gott att smaksätta med olivolja, vitlök och färska kryddor. Passar fint att doppa i läckra såser och att skopa upp mustiga grytor med. Dessa bröd jäser i cirka 75 minuter.

Glutenfria naan
Glutenfria naan
Glutenfria naan
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlmjölk- lite varmare än ljummet, cirka 40 grader
  • 1 dlvatten- lite varmare än ljummet, cirka 40 grader
  • 1ägg
  • 1 dlyoghurt- fet naturell
  • 2 mskolivolja
  • 7,5 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 tskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsksalt
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 tsktorrjäst

Vitlöksolja

  • 34vitlöksklyftor- skivade
  • 1 dlolivolja

Topping

  • 2 mskpersilja- färsk eller koriander, hackad

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Naanbröd: Blanda mjölk, vatten, ägg, yoghurt och olja i en bunke.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.

  3. Blanda ner de torra ingredienserna i degvätskan och rör om ordentligt. Lägg plastfolie över bunken och låt jäsa i cirka 1 timme.

  4. Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut tunna rektanglar. Låt jäsa 15–20 minuter.

  5. Sätt under tiden ugnen på 275 grader. Värm plåtarna i ugnen, lägg på deg och grädda i cirka 3–4 minuter. Lägg på galler och lägg på en bakduk.

  6. Vitlöksolja: Skiva vitlöken, värm oljan i en stekpanna och lägg i vitlöken tills den fått lite färg.

  7. Servering: Ringla vitlöksolja över bröden. Strö över hackad persilja eller koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök