Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria morotsfrallor

Recept på glutenfria morotsfrallor, mjuka frallor bakade med saftiga morötter. Solrosfröna på toppen ger brödet en god, nötig smak.

Glutenfria morotsfrallor
Glutenfria morotsfrallor
Glutenfria morotsfrallor
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 1morot
  • 25 gjäst
  • 3 dlmjölk
  • 5 dlbovetemjöl
  • 1 dlhavregryn- rent havre
  • 2 mskhonung
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 mskfiberhusk

Garnering;

  • solrosfrön

Gör så här

  1. Skala och riv moroten. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

  2. Tillsätt morot, bovete, havregryn, honung, olja och salt. Blanda ihop till en smet. Tillsätt fiberhusk och arbeta degen med elvisp eller i bakmaskin 7–10 min. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 min.

  3. Rulla 15 bullar av degen med bovetemjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  5. Grädda bröden mitt i ugnen 8–12 min. Låt svalna på galler.

  6. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?