Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria mjölkchokladmuffins

Fluffiga muffins är alltid mumsigt. Här smaksätts de med grovt hackad choklad och en smulig och smarrig havrecrunch. Gott fikabröd som dessutom går snabbt att baka!

Glutenfria mjölkchokladmuffins
Glutenfria mjölkchokladmuffins
Glutenfria mjölkchokladmuffins
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3,5 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 0,5 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlyoghurt- Kesella eller grekisk
  • 75 gmjölkchoklad- grovt hackad

Havrecrunch

  • 1,5 dlhavregryn
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 85 gsmör

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget.

  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner bland­ningen i äggsmeten växelvis med kesellan. Fyll muffinspappers­ formar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.

  4. Blanda ihop alla ingredienserna till havrecrunchen till en smulig deg.

  5. Hacka mjölkchokladen grovt och strö över muffinsen tillsammans med havrecrunchen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–17 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök