Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria mandelkakor med frukt

Perfekta glutenfria småkakor att ha hemma i en burk. Havregryn gör kakorna extra matiga och perfekta som mellanmål. Kakorna innehåller inget vitt socker utan sötas med dadlar.

Asa Swanberg
Glutenfria mandelkakor med frukt
Glutenfria mandelkakor med frukt
Glutenfria mandelkakor med frukt
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 dlbovetemjöl
  • 1 dlrismjöl
  • 0,5 dlglutenfria havregryn
  • 3 mskkokosolja
  • 15dadlar- kärnfria
  • 10aprikoser- mjuka och torkade
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlsötmandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser utom sötmandlar i en matberedare och mixa ihop till en deg. Hacka sötmandlarna grovt och knåda in dem för hand.

  2. Dela degen i 10 delar och rulla dem till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?