Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria mandelkakor med frukt

Perfekta glutenfria småkakor att ha hemma i en burk. Havregryn gör kakorna extra matiga och perfekta som mellanmål. Kakorna innehåller inget vitt socker utan sötas med dadlar.

Glutenfria mandelkakor med fruktGlutenfria mandelkakor med fruktGlutenfria mandelkakor med frukt
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 dlbovetemjöl
  • 1 dlrismjöl
  • 0,5 dlglutenfria havregryn
  • 3 mskkokosolja
  • 15dadlar- kärnfria
  • 10aprikoser- mjuka och torkade
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlsötmandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser utom sötmandlar i en matberedare och mixa ihop till en deg. Hacka sötmandlarna grovt och knåda in dem för hand.

  2. Dela degen i 10 delar och rulla dem till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?