Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning

Recept på glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning. Spröda kakor med smak av kardemumma. Gör gärna dubbel sats och frys in.

Glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning
Glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning
Glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlmandelmjöl
  • 2 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 0,75 dlmarsánpulver
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 krmkardemumma- stött
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlrabarber- och jordgubbssylt- se recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. 

  2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en deg.

  3. Dela degen i tolv bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i pappersformar. Gör en liten fördjupning och lägg i sylt. 

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Rabarber- och jordgubbssylt

15 minuter

En snabbgjord sylt som passar perfekt till fyllning men också till plättar och pannkakor.

Till ca 5 dl:

200 g jordgubbar

200 g rabarber

400 g syltsocker

Gör så här:

1. Snoppa jordgubbarna. Ansa -rabarbern. Skär jordgubbar och rabarber i skivor och blanda med sockret i en kastrull.

2. Låt koka upp under omrörning. Koka sylten ca 5 min. Skumma väl. Häll upp sylten i väl rengjorda glasburkar.

 

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson