Läs mer: Recept på glutenfria pepparkakor
Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på supergoda glutenfria lussebullar. Fira lucia och första advent med saftiga lussekatter. Extra mycket saffran gör lussebullarna ännu godare. Du kan garnera några av bullarna med pärlsocker.
Blanda rismjöl, bovetemjöl, majsmjöl, potatismjöl och psylliumfrömjöl i en bunke.
Smula ner jästen i en separat bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Se till att vätskan är ljummen. Lös saffranet i degvätskan och häll den över jästen och rör om. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt.
Blanda ner de torra ingredienserna i degvätskan och tillsätt ägg och äggvita. Arbeta degen smidig några minuter. Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i 1 timme.
Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Dela upp degen i 26 bitar, forma varje bit till en bulle och rulla sedan ut till längder och forma till lussekatter. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Lägg över plastfolie och låt bullarna jäsa i ytterligare 35 minuter.
Pensla med ägg, lägg i russin och strö eventuellt pärlsocker över bullarna. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–17 minuter. Låt lussebullarna svalna på galler under bakduk.
Läs mer: Recept på glutenfria pepparkakor
Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul
Recept från Mitt kök