Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om du vill kan du skära lasagneplattorna i breda remsor och göra pappardelle, eller strimla plattorna lite tunnare om du föredrar tagliatelle. Sedan är det bara att lägga ner pastan i kokande, lättsaltat vatten i ett par minuter.
Blanda ihop mjölmix, ägg, salt och rapsolja. Arbeta in vattnet, lite i taget, till en smidig deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 30 minuter.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat (om det behövs) bakbord med en slät kavel, gärna marmorkavel. Skär ut rektanglar, cirka 12 × 8 centimeter. Låt pastan torka i cirka en timme. Sedan är den klar att använda.
Recept från Mitt kök