Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria lasagneplattor

Om du vill kan du skära lasagneplattorna i breda remsor och göra pappardelle, eller strimla plattorna lite tunnare om du föredrar tagliatelle. Sedan är det bara att lägga ner pastan i kokande, lättsaltat vatten i ett par minuter.

Glutenfria lasagneplattor
Glutenfria lasagneplattor
Glutenfria lasagneplattor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 67 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 4ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 4 mskrapsolja
  • 2 mskvatten

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Blanda ihop mjölmix, ägg, salt och rapsolja. Arbeta in vattnet, lite i taget, till en smidig deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 30 minuter.

  2. Kavla ut degen på ett lätt mjölat (om det behövs) bakbord med en slät kavel, gärna marmorkavel. Skär ut rektanglar, cirka 12 × 8 centimeter. Låt pastan torka i cirka en timme. Sedan är den klar att använda.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök