Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vill du variera smaksättningen kan du antingen lägga till ett par finhackade vitlöksklyftor eller två teskedar tacokrydda i köttfärsen. Servera gärna pirogerna med en krispig sallad.
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk, rapsolja, kesella och salt. Arbeta in mjölmixen och sedan psyllium frömjölet. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 minuter.
Skala och hacka löken.
Stek köttfärsen i smör och tillsätt löken. Smaka av med salt och peppar.
Dela upp den jästa degen i 10 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Kavla ut bullarna till runda kakor, cirka 4 millimeter tunna.
Pensla kanterna med ägg. Lägg den stekta köttfärsen och riven ost i mitten. Vik ihop pirogerna, tryck ihop kanterna och vecka ned kanterna med hjälp av fingrarna. Lägg pirogerna på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter.
Recept från Mitt kök