Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria köttfärspiroger

Vill du variera smaksättningen kan du antingen lägga till ett par finhackade vitlöksklyftor eller två teskedar tacokrydda i köttfärsen. Servera gärna pirogerna med en krispig sallad.

Glutenfria köttfärspiroger
Glutenfria köttfärspiroger
Glutenfria köttfärspiroger
Wolfgang Kleinschmidt

Pirogdeg

  • 25 gjäst
  • 2 dlvatten- ljummet
  • 0,5 dlmjölk- ljummen
  • 2 mskrapsolja
  • 1 dlkesella- 10 procent
  • 0,5 tsksalt
  • 7 dlglutenfri mjölmix- + ½ dl till utbakning (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)

Fyllning

  • 1rödlök- hackad
  • 400 gköttfärs
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 75 gost- riven

Till pensling

  • 1ägg- uppvispat med en gaffel

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk, rapsolja, kesella och salt. Arbeta in mjölmixen och sedan psyllium­ frömjölet. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 minuter.

  3. Skala och hacka löken.

  4. Stek köttfärsen i smör och tillsätt löken. Smaka av med salt och peppar.

  5. Dela upp den jästa degen i 10 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Kavla ut bullarna till runda kakor, cirka 4 millimeter tunna.

  6. Pensla kanterna med ägg. Lägg den stekta köttfärsen och riven ost i mitten. Vik ihop pirogerna, tryck ihop kanterna och vecka ned kanterna med hjälp av fingrarna. Lägg pirogerna på plåtar med bakplåtspapper.

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök