Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria korvbröd

Grillad korv med bröd är både praktiskt och gott till picknick och kalas. Servera gärna korven med kimchimajonnäs, rostad lök, senap och ketchup. Baka gärna en stor sats och frys in så är du alltid redo för en utflykt! Dessa bröd jäser i cirka 1 ½ timme.

Glutenfria korvbröd
Glutenfria korvbröd
Glutenfria korvbröd
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 4 dlvatten
  • 4 mskrapsolja
  • 2,5 dlrismjöl
  • 1 dlmajsmjöl
  • 3 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsksalt
  • 1 mskströsocker
  • 2 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)

Kimchimajonnäs

  • 2 dlkimchi
  • 1 dlmajonnäs

Till servering

  • ketchup
  • senap
  • groddar- till exempel vitlöksgroddar eller alfalfagroddar

Gör så här

  1. Blanda jäst, vatten och olja.

  2. Rör i rismjöl, majsmjöl, majsstärkelse, salt och socker. Rör sist i fiberhusk. Lägg plastfolie över degen och låt den jäsa 1 timme.

  3. Baka ut avlånga bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på plastfolie och låt jäsa i 40 minuter.

  4. Sätt ugnen på 225 grader.

  5. Grädda bröden i cirka 20 minuter. Låt svalna på ett galler med en bakduk.

  6. Kimchimajonnäs: Häll av kimchin ordentligt och blanda med majonnäsen.

  7. Servering: Toppa korven och korvbrödet med kimchimajonnäs, ketchup, senap och groddar, till exempel vitlöksgroddar eller alfalfagroddar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök