Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria kolakakor

Enkelt och supergott! De här kolakakorna går dessutom fort att göra – bra recept att ha på lut när du vill ha något snabbt till fikat. Klassiska kakor som brukar vara mycket uppskattade!

Glutenfria kolakakor
Glutenfria kolakakor
Glutenfria kolakakor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 tskpofibrer
  • 3 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbikarbonat
  • 2 tsksirap- ljus
  • 100 gsmör- kallt

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

  3. Dela upp degen två bitar och forma varje bit till en boll. Rulla ut bollarna till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna först med fingrarna och sedan med baksidan en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

  4. Skär upp längderna på snedden i cirka 2 centimeter breda bitar. Låt kakorna svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök