Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria kex

De här läckra och spröda kexen är goda tillsammans med en klick smör och marmelad. Kexen passar också utmärkt som tilltugg när du vill bjuda på en härlig ostbricka.

Glutenfria kex
Glutenfria kex
Glutenfria kex
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlhavregryn
  • 2 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 tskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 125 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskhavregryn

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa ihop alla ingredienser till en deg och kavla ut den mellan två bakplåtspapper, cirka 3–4 millimeter tjock. Flytta över till en plåt och dra av det översta papperet. Picka med en gaffel, strö över havregryn.

  3. Grädda mitt i ugnen i 15–18 minuter.

  4. Markera och skär upp degen i cirka 5 × 5 centimeter stora fyrkantiga kakor. Låt kakorna svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök