Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria hasselnötskakor med mjölkchoklad

Stora och härliga kakor med smarrig choklad och knapriga nötter. De goda kakorna går dessutom snabbt att göra eftersom de inte behöver jäsa och bara gräddas i ett par minuter.

Glutenfria hasselnötskakor med mjölkchoklad
Glutenfria hasselnötskakor med mjölkchoklad
Glutenfria hasselnötskakor med mjölkchoklad
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3 dlmandelmjöl
  • 2 dlhasselnötsmjöl
  • 1,75 dlbovetemjöl
  • 2 mskkakao
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2 krmsalt
  • 1,5 dlhasselnötter
  • 100 gmjölkchoklad- grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Rör ihop socker och ägg i en bunke till en äggsmet.

  4. Blanda mandelmjöl, hasselnötsmjöl, bovetemjöl, kakao, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret.

  5. Forma till runda bollar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner hasselnötter och hackad mjölkchoklad i kakorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 7–8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök