Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stora och härliga kakor med smarrig choklad och knapriga nötter. De goda kakorna går dessutom snabbt att göra eftersom de inte behöver jäsa och bara gräddas i ett par minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop socker och ägg i en bunke till en äggsmet.
Blanda mandelmjöl, hasselnötsmjöl, bovetemjöl, kakao, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret.
Forma till runda bollar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner hasselnötter och hackad mjölkchoklad i kakorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 7–8 minuter.
Recept från Mitt kök