Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbröd är bra att ha till hands i frysen om någon gäst är glutenintolerant. Degen behöver lång jäsning.

Glutenfria hamburgerbrödGlutenfria hamburgerbrödGlutenfria hamburgerbröd
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 mskfiberhusk
  • 3 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 2 dlbovetemjöl
  • 4 dlfin glutenfri mix

Gör så här

  1. Blanda fiberhusk och vatten och låt stå och svälla ca 5 min. Tillsätt jäst, olja, salt, bovete och glutenfri mix. Arbeta ihop till en smidig, lös smet. Låt jäsa övertäckt ca 2 timmar.

  2. Lägg eventuellt smeten i en spritspåse utan tyll. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 15 min. Sätt ugnen på 250°.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna övertäckta på galler.

Vad tyckte du om receptet?