Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfria hamburgerbröd är bra att ha till hands i frysen om någon gäst är glutenintolerant. Degen behöver lång jäsning.
Blanda fiberhusk och vatten och låt stå och svälla ca 5 min. Tillsätt jäst, olja, salt, bovete och glutenfri mix. Arbeta ihop till en smidig, lös smet. Låt jäsa övertäckt ca 2 timmar.
Lägg eventuellt smeten i en spritspåse utan tyll. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 15 min. Sätt ugnen på 250°.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna övertäckta på galler.