Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria grissini

Den italienska brödpinnen är perfekt bjudmat och passar fint på buffén eller till drinken. Att linda lite parmaskinka runt den spröda och knapriga grissinin är också himmelskt gott.

Glutenfria grissini
Glutenfria grissini
Glutenfria grissini
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 15 gjäst
  • 2 dlvatten
  • 3 dlrismjöl
  • 1 dlmajsmjöl
  • 50 gmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsksalt
  • 1 mskfiberhusk

Till pensling

  • 1ägg
  • 2 msksesamfrö- svarta
  • 2 msksesamfrö- vita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda jäst, vatten, rismjöl, majsmjöl, majsstärkelse och salt. Rör ner fiberhusk. Lägg plastfolie över bunken och låt degen vila i 15 minuter.

  3. Dela upp degen i 20 bitar, rulla ut varje bit tills den är cirka ½–1 centimeter tjock och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Vispa upp ägget och blanda sesamfröna. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrö.

  5. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök