Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria crêpes med nötkräm & chokladglass

Här har vi en riktig favorit för alla chokladälskare! Varma och frasiga crêpes får sällskap av nötkräm, glass och sås – allt smaksatt med ljuvlig choklad. Servera gärna med skivad banan.

Glutenfria crêpes med nötkräm & chokladglass
Glutenfria crêpes med nötkräm & chokladglass
Glutenfria crêpes med nötkräm & chokladglass
Wolfgang Kleinschmidt

Crêpes

  • 2 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 0,5 tsksalt
  • 4 dlmjölk
  • 2ägg
  • 2 msksmör- smält
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • 6 msknutella- nöt- och chokladkräm, till exempel
  • chokladglass
  • 2bananer
  • 1 dlchokladsås

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Blanda mjölmix och salt. Vispa i lite i taget av mjölken.

  2. Vispa i äggen och låt smeten stå i kylen och svälla i cirka 30 minuter.

  3. Stek crêpen på båda sidor i smör. Servera med nöt- och chokladkräm, chokladglass, skivad banan och chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök