Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfria citronrutor med glasyr som blir en garanterad succé till fikat. Det är praktiskt att baka i långpanna om man ska baka till många.
Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa ytterligare ca 2 min
Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–30 min. Låt kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och låt den stelna innan den skärs i rutor.
Recept Saga Aneng, Hembakat