Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria citronrutor i långpanna

Recept på glutenfria citronrutor med glasyr som blir en garanterad succé till fikat. Det är praktiskt att baka i långpanna om man ska baka till många. 

Glutenfria citronrutor i långpannaGlutenfria citronrutor i långpannaGlutenfria citronrutor i långpanna
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlströsocker
  • 3ägg
  • 1citron- rivet skal och 1 msk saft
  • 0,75 dlmjölk
  • 4,5 dlglutenfri mjölmix
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker

Glasyr

  • 4 dlflorsocker
  • 23 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa ytterligare ca 2 min

  2.  Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.

  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–30 min. Låt  kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och låt den stelna innan den skärs i rutor.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?