Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här våfflorna blir väldigt spröda och frasiga, man märker faktiskt inte ens att de är glutenfria. Och eftersom hallon och choklad alltid smakar lika gott tillsammans blir en hemkokt hallonsås pricken över i. Liksom vaniljglass eller lättvispad grädde… eller varför välja, när man kan njuta av både och?
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget, och sist smöret.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.
Hallonsås: Koka ihop hallon och socker någon minut, precis så att sockret löser sig.
Servera våfflorna med glass och/eller lättvispad grädde och hallonsås. Strö över hackade pistaschnötter och eventuellt färska hallon.
Recept från Mitt kök