Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria chokladvåfflor med hallonsås

De här våfflorna blir väldigt spröda och frasiga, man märker faktiskt inte ens att de är glutenfria. Och eftersom hallon och choklad alltid smakar lika gott tillsammans blir en hemkokt hallonsås pricken över i. Liksom vaniljglass eller lättvispad grädde… eller varför välja, när man kan njuta av både och?

Glutenfria chokladvåfflor med hallonsåsGlutenfria chokladvåfflor med hallonsåsGlutenfria chokladvåfflor med hallonsås
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2,5 dlmajsstärkelse (Maizena)- (majsena)
  • 0,5 dlkokosmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1 tskvaniljpulver
  • 3 mskkakao
  • 3 dlmjölk
  • 2ägg
  • smör- till pensling av våffeljärnet

Hallonsås

  • 250 ghallon- frysta
  • 5 mskströsocker

Till servering

  • vaniljglass- eller vispad grädde
  • pistaschnötter- hackade
  • evhallon- färska

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget, och sist smöret.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.

  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.

  5. Hallonsås: Koka ihop hallon och socker någon minut, precis så att sockret löser sig.

  6. Servera våfflorna med glass och/eller lättvispad grädde och hallonsås. Strö över hackade pistaschnötter och eventuellt färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök