Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria chokladkakor med jordnötssmör

Jordnötssmör med bitar är pricken över i, i dessa goda chokladkakor. Tillsätt 50 g hackad mörk choklad så blir de ännu godare. Kakorna är glutenfria och innehåller inget vitt socker.

Asa Swanberg
Glutenfria chokladkakor med jordnötssmör
Glutenfria chokladkakor med jordnötssmör
Glutenfria chokladkakor med jordnötssmör
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 mskbovetemjöl
  • 2 mskrismjöl
  • 2 mskkakao
  • 34 msksötströ- eller Nick´s Use like sugar
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1,5 dljordnötssmör- osötat och med bitar
  • 2ägg
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en mat­beredare och mixa ihop det till en kladdig deg.

  2. Ta rismjöl på händerna och rulla degen till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med handflatan.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?