Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vem kan motstå en nygräddad baguette? Perfekta bröd som picknickmackor, lunchsmörgåsar eller som tillbehör till soppor och grytor. Dela baguetterna och fyll bröden med dina favoritpålägg. Dessa jäser i 2 timmar.
Smula ner jästen i en degbunke och häll på vattnet. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i 5 minuter. Sätt plast över bunken och låt degen jäsa i 2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vänd upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl. Klappa in lite olja i händerna. Dela degen i två bitar och forma till baguetter. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite bovetemjöl. Skåra baguetterna med en vass kniv.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Recept från Mitt kök