Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa avlånga semlor ser ut som korvbröd - men är mycket godare! Dessutom är de glutenfria.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll över i en degbunke och tillsätt fiberhusk och låt det svälla i 10 minuter. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt salt, kardemumma, socker, ägg och mjölmix blandat med bakpulver. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa under bakduk, i cirka 30 minuter.
Ta upp och arbeta degen smidig på bakbordet. Dela den och rulla ut till längder. Dela dem i 8 bitar vardera. Rulla till runda bullar, som sedan formas till avlånga bullar, som korvbröd. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med salt och grädda dem mitt i ugnen, i cirka 10 minuter. Låt bullarna kallna på bakgaller under bakduk.
Skär av ett avlångt lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Blanda med mald mandel, bittermandelarom, florsocker och mjölk. Fyll bullarna med mandelfyllningen.
Vispa grädden fluffigt tjock och spritsa i små klickar längs kanterna på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök