Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor har ofta samma storlek som plättar och är mer matiga än svenska pannkakor. Servera med till exempel vispgrädde, lönnsirap, jordgubbar eller andra färska bär.

Glutenfria amerikanska pannkakor
Glutenfria amerikanska pannkakor
Glutenfria amerikanska pannkakor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlmajsmjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 2,5 dlrismjöl
  • 1 dlbovetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 4ägg
  • 2 mskströsocker
  • 4 dlmjölk
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Mät upp alla torra ingredienser i en stor skål.

  2. Separera äggen. Vispa upp äggvitorna. Tillsätt sockret och fortsätt vispa lite till.

  3. Vispa upp äggulorna och tillsätt mjölken. Vispa ner äggulorna och mjölken i skålen med de torra ingredienserna. Vänd i den uppvispade äggvitan.

  4. Stek pannkakor i smör, cirka 10 centimeter i diameter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök