Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfri vegetarisk paj med potatis, ärtor och purjolök. Vegopaj Bombay är här gjord på glutenfri pajdeg men går naturligtvis lika bra att göra på klassisk pajdeg.
Pajdeg: Skölj kikärterna och låt dem rinna av noga. Torka gärna av dem med hushållspapper. Mixa till ett pulver i matberedaren. Tillsätt majsstärkelse, fiberhusk, salt och ägg. Mixa ihop till en ganska lös deg. Vira in i plast och låt stelna i kylen minst 1 timme, men gärna längre.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Både botten och kanter blir något tjockare jämfört med ett pajskal av mjöl. Låt vila minst 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Koka potatisen och låt den kallna. Skala och skär i fina tärningar.
Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken. Mjukstek purjolök och vitlök i olivolja i en panna. Blanda i kryddorna och spenaten. Låt fräsa tills spenaten sjunker ihop.
Ta från värmen. Blanda i potatis, russin och ärter och krydda med salt.
Fördela potatisfyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, färskost och chutney. Krydda med 3/4 tsk salt. Häll äggstanningen i pajskalet. Strö över ost.
Grädda i mitten av ugnen tills pajen har fin färg, cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök