Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri spenatvåffla med ostkräm och marmelad

En matig spenatvåffla med ostkräm och marmelad - dessutom glutenfri!

Glutenfri spenatvåffla med ostkräm och marmelad
Glutenfri spenatvåffla med ostkräm och marmelad
Glutenfri spenatvåffla med ostkräm och marmelad
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 30 gsmör- eller olja
  • 3 dlmajsmjöl- eller glutenfri mjölmix
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 2ägg
  • 3 dlmjölk
  • 70100 gspenat- färsk eller fryst
  • smör- till gräddning

Ädelostkräm

  • 125150 gädelost
  • 23 mskcrème fraiche

Fikon- och aprikosmarmelad

  • 250 gfikon- torkade
  • 100 gaprikoser
  • 2,5 dlvatten
  • 3 dlråsocker- eller vanligt socker
  • 1citron- saft och skal gärna ekologisk
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 1 tskkanel

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda majsmjöl, bakpulver och salt i en skål.

  3. Vispa ihop ägg, mjölk och smält smör. Rör ner äggblandningen i mjölet.

  4. Tillsätt spenaten. Om den är färsk hacka den grovt. Rör ner den i smeten.

  5. Smöra laggen och grädda. Vispa smeten innan varje gräddning eftersom mjölet sjunker till botten.

  6. Blanda ädelost med crème fraiche till en kräm.

  7. Blötlägg fikon och aprikoser över natten.

  8. Hacka dagen efter fikonen och aprikoserna fint. Lägg frukten i en kastrull tillsammans med vatten och råsocker. Återanvänd gärna vattnet som frukten blötlades i.

  9. Koka upp och låt det koka under ca 10 minuter. Rör om då och då.

  10. Sänk värmen och blanda ner citronsaft, skal, vaniljsocker och kanel.

  11. Koka upp på låg värme och låt den koka tills den har fått en tjock konsistens ca 15 minuter.

  12. Mixa marmeladen om den inte är tillräckligt slät. Häll upp på väl rengjorda burkar. Klart! Kanel och vaniljsocker kan uteslutas.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök