Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En matig spenatvåffla med ostkräm och marmelad - dessutom glutenfri!
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda majsmjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ihop ägg, mjölk och smält smör. Rör ner äggblandningen i mjölet.
Tillsätt spenaten. Om den är färsk hacka den grovt. Rör ner den i smeten.
Smöra laggen och grädda. Vispa smeten innan varje gräddning eftersom mjölet sjunker till botten.
Blanda ädelost med crème fraiche till en kräm.
Blötlägg fikon och aprikoser över natten.
Hacka dagen efter fikonen och aprikoserna fint. Lägg frukten i en kastrull tillsammans med vatten och råsocker. Återanvänd gärna vattnet som frukten blötlades i.
Koka upp och låt det koka under ca 10 minuter. Rör om då och då.
Sänk värmen och blanda ner citronsaft, skal, vaniljsocker och kanel.
Koka upp på låg värme och låt den koka tills den har fått en tjock konsistens ca 15 minuter.
Mixa marmeladen om den inte är tillräckligt slät. Häll upp på väl rengjorda burkar. Klart! Kanel och vaniljsocker kan uteslutas.
Recept från Mitt kök