Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt somrig paj med syrliga rabarber. Servera med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär smöret i bitar och lägg i en skål.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda smöret och de torra ingredienserna till en smulig deg.
Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.
Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en skål. Strö över lättströ eller sötströ och blanda runt. Lägg rabarberbitarna i formen, blanda rabarbern med ytterligare lättströ eller sötströ.
Strö över resten av pajdegen.
Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
Recept från Mitt kök