Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersmulpaj med mandelmjöl och kardemumma

Härligt somrig paj med syrliga rabarber. Servera med lättvispad grädde.

Rabarbersmulpaj med mandelmjöl och kardemummaRabarbersmulpaj med mandelmjöl och kardemummaRabarbersmulpaj med mandelmjöl och kardemumma
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 6 dlmandelmjöl
  • 2 dlkokosmjöl
  • 1 dllättströ
  • 3 tskkardemumma- mald
  • 4rabarberstjälkar
  • 1 msklättströ- eller sötströ

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär smöret i bitar och lägg i en skål.

  3. Blanda alla torra ingredienser.

  4. Blanda smöret och de torra ingredienserna till en smulig deg.

  5. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.

  6. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en skål. Strö över lättströ eller sötströ och blanda runt. Lägg rabarberbitarna i formen, blanda rabarbern med ytterligare lättströ eller sötströ.

  7. Strö över resten av pajdegen.

  8. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök