Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisvåffla med spenat, kallrökt lax och dillyoghurt

Recept på glutenfri potatisvåffla med spenat, lax och yoghurt. Matig och snygg våffla med ­potatis och spenat i smeten. 

Potatisvåffla med spenat, kallrökt lax och dillyoghurtPotatisvåffla med spenat, kallrökt lax och dillyoghurtPotatisvåffla med spenat, kallrökt lax och dillyoghurt
Potatisvåffla med spenat och kallrökt lax. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 350 gpotatis- fast
  • 100 gbabyspenat
  • 60 gsmör
  • 1,25 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 2,5 tskbakpulver
  • 2ägg- stora
  • 0,5 tsksalt

Pensling

  • smör

Dillyoghurt

  • 2 dlgrekisk yoghurt- eller turkisk
  • 0,5 krukadill
  • 1 krmcitronpeppar
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 200 gkallrökt lax- i skivor

Garnering

  • dill
  • babyspenat- ev extra

Gör så här

  1. Lägg spenaten i kokande vatten och häll av i sil när den precis sjunkit ihop. Kyl i kallt vatten och krama ut vätskan. Hacka den grovt. Skala och riv potatisen grovt på rivjärn och krama ut vätskan. Blanda spenat och potatis. 

  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman majs­stärkelse och bakpulver. Häll blandningen över potatisen och rör om. Tillsätt smör, ägg och salt och rör ihop.

  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med smör. Häll i ca 1 dl smet åt gången och grädda frasiga våfflor, ca 6 min.

  4. Dillyoghurt: Repa och hacka dillen. Rör ihop yoghurt, dill, ­citronpeppar och salt.

  5. Servera våfflorna nygräddade med lax och yoghurt. Garnera med dill och eventuellt babyspenat.

Vad tyckte du om receptet?