Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri pizza med salami och gorgonzola

Glutenfri pizza med salami och gorgonzola passar alla som inte kan eller vill äta gluten. Välj salami efter smak, stark eller mild.

Glutenfri pizza med salami och gorgonzolaGlutenfri pizza med salami och gorgonzolaGlutenfri pizza med salami och gorgonzola
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 1 mskfiberhusk
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 6 dlglutenfri mix- fin (360 g)
  • 1zucchini- liten (200 g)
  • 100 gsalami
  • 100 ggorgonzolaost
  • 200 gmozzarella

Tomatsås

  • 1 burktomater- hela (400 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 krukaoregano
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 0,5 krukaoregano

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt fiberhusk, olja, salt och glutenfri mix och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Tomatsås: Låt tomaterna rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa tomater, vitlök, oregano och olja med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  3. Ansa och skär zucchinin i tunna skivor. Sätt ugnen på 250°.

  4. Dela degen i 4 bitar. Tryck ut dem på plåtar med bakplåtspapper till tunna bottnar. Bred på tomatsåsen. Lägg på zucchiniskivor och salami. Smula över gorgonzola och riv över mozzarella.

  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen 12–14 min. Garnera med oregano. Servera.

Vad tyckte du om receptet?