Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfri pizza med salami och gorgonzola passar alla som inte kan eller vill äta gluten. Välj salami efter smak, stark eller mild.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt fiberhusk, olja, salt och glutenfri mix och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Tomatsås: Låt tomaterna rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa tomater, vitlök, oregano och olja med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Ansa och skär zucchinin i tunna skivor. Sätt ugnen på 250°.
Dela degen i 4 bitar. Tryck ut dem på plåtar med bakplåtspapper till tunna bottnar. Bred på tomatsåsen. Lägg på zucchiniskivor och salami. Smula över gorgonzola och riv över mozzarella.
Grädda pizzorna mitt i ugnen 12–14 min. Garnera med oregano. Servera.