Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri pappardelle med chili

Vill du få lite mer hetta och smak i din pasta kan du smaksätta degen med chilipulver. Pröva gärna anchochili, en chili med söt och mild smak med toner av russin och lakrits.

Glutenfri pappardelle med chili
Glutenfri pappardelle med chili
Glutenfri pappardelle med chili
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 4ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskchilipulver- till exempel anchochili

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Blanda ihop mjölmixen, ägg, salt, psylliumfrömjöl, rapsolja och chilipulver. Arbeta degen smidig. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 30 minuter.

  2. Kavla ut degen på ett lätt mjölat (om det behövs) bakbord med en slät kavel, gärna marmorkavel. Kavla degen cirka 3 millimeter tunn. Skär ut centimeterbreda strimlor, cirka 25 centimeter långa.

  3. Koka upp lättsaltat vatten och koka pastan ett par minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök