Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri morotskaka med kardemumma & apelsin

Mandel- och rismjöl samt morötter utgör basen i denna läckra, frostade kaka. Tänk att grönsaker passar så bra i bakverk!

Glutenfri morotskaka med kardemumma & apelsin
Glutenfri morotskaka med kardemumma & apelsin
Glutenfri morotskaka med kardemumma & apelsin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4,5 dlmandelmjöl
  • 1 dlrismjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1,5 tskkanel
  • 1 tskkardemumma- malen
  • 0,5 tskingefära- torkad och malen
  • 3 dlmorötter- rivna
  • 3ägg
  • 1 dlrapsolja
  • 5 mskhonung- flytande, knappt
  • 1 mskapelsinsaft- eller citronsaft

Frosting

  • 30 gsmör- mjukt
  • 2,25 dlflorsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 100 gphiladelphia

Till garnering

  • 0,5apelsinzest- eller citronzest, (zest = skal som du rivit från citrusfrukten med ett zestjärn)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 22–24 centimeter i diameter, med mandelmjöl.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  4. Vispa ihop de rivna morötterna, ägg, rapsolja, honung och apelsin- eller citronsaft i en annan skål.

  5. Blanda ihop alla ingredienser och häll smeten i bakformen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 45–50 minuter.

  7. Frosting: Vispa smöret. Sikta och blanda ner florsocker och vaniljpulver i det vispade smöret.

  8. Vispa även ner färskosten till en fluffig frosting.

  9. Bred frostingen över kakan.

  10. Garnering: Garnera med apelsin- eller citronzest.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök