Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri morotskaka med frosting

Glutenfri morotskaka med frosting är en saftig och god kaka. Om du inte vill ha frosting på kakan kan du istället pudra lite florsocker över den.

Glutenfri morotskaka med frostingGlutenfri morotskaka med frostingGlutenfri morotskaka med frosting
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 250 gmorötter
  • 4ägg
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 2 tskkanel- mald
  • 2 tskfiberhusk
  • 2 dlmandelmjöl
  • 2,75 dlglutenfri mjölmix
  • 2,75 dlrapsolja

Färskostfrosting

  • 35 gsmör- rumsvarmt
  • 200 gfärskost- naturell
  • 4 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5citron- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

  2. Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och rör ihop till en slät smet.

  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25 x 30 cm.

  4. Grädda kakan längst ner i ugnen 30–32 min. Låt den svalna i formen. Skär den i rutor med en vass kniv innan du lägger på frostingen.

  5. Frosting: Vispa smör och färskost luftigt med elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frostingen på kakan.

  6. Tips! Med en vanlig gaffel gör du mönstret i frostingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Hembakat