Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri medelhavssallad med bovete

Medelhavssallad är inspirerad av grekisk sallad men med matigare ingredienser. Glutenfri med kokt bovete och knaprig av färsk blomkål och paprika.

Glutenfri medelhavssallad med boveteGlutenfri medelhavssallad med boveteGlutenfri medelhavssallad med bovete
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dlbovete- kokt helt eller ­matvete
  • 2 tskrödvinsvinäger
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskoregano- + 1 krm
  • 0,25rödlök
  • 1 bitgurka- 10 cm
  • 1paprika
  • 4blomkålsbuketter- små
  • 50 gbabyspenat
  • 50 gfetaost- eller salladsost

Gör så här

  1. Blanda vinäger, olja och 1 tsk ­oregano, häll ner i burken. Skala och skiva rödlöken. Skiva gurkan. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  2. Lägg först ner bovete, sedan rödlök, gurka, paprika och blomkål.

  3. Fyll på med babyspenat och toppa med smulad fetaost och 1 krm oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering. 

För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego