Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfri kycklingpaj. I den här pajen används glutenfri pajdeg som görs på en blandning av mandelmjöl, rismjöl, bovetemjöl och fiberhusk. Pajen fylls med grillad kyckling, spenat, mozzarella och halloumi. Servera gärna rätten med en krispig sallad som tillbehör. Resultatet blir ljuvligt gott!
Pajdeg: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med en elvisp. Fodra en pajform, en fyrkantig eller en rund, cirka 24 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter.
Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt till en äggstanning.
Rensa kycklingen och skär den i bitar. Lägg kycklingbitarna i formen med det förgräddade pajskalet.
Skala och skiva löken och fräs spenaten och löken i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg i formen.
Skär halloumin i centimeterstora bitar och lägg bitarna över spenaten.
Sätt pajformen på en plåt, så att inte äggstanningen riskerar att rinna ut i ugnen. Häll på äggstanningen och strö över osten. Grädda i cirka 35 minuter tills äggstanningen stannat (känns fast).
Toppa gärna pajen med lite färsk basilika och shisokrasse vid servering.
Läs också: