Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri kokosvåffla med ananas

Glutenfritt behöver inte vara tråkigt. Nu finns det flera olika alternativ och smaker. Kokos och ananas är ett säkert kort.

Glutenfri kokosvåffla med ananas
Glutenfri kokosvåffla med ananas
Glutenfri kokosvåffla med ananas
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 120 gmjölmix- (2 dl) glutenfri
  • 60 gkokosmjöl- (1 dl) 1 krm bakpulver
  • 1 krmsalt
  • 75 gsmör- smält
  • 1,5 dlgrädde
  • 3 dlvatten- kallt

Till servering

  • 0,5 dlkokos- riven ananas i bitar glass eller sorbet

Gör så här

  1. Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Vispa grädden men inte för hårt.

  2. Blanda ned vattnet i skålen under vispning. Tillsätt det smälta smöret. Vänd slutligen ned grädden, blanda varsamt.

  3. Låt smeten vila något. Klicka sedan ut smeten i ett smort våffeljärn. Smeten är ganska tjock och liknar mest en muffinssmet. Den blir väldigt fin och jämn i våffel- järnet.

  4. Rosta kokosflingorna lätt gyllene i en stekpanna. Strö sedan över våfflorna. Dekorera med ananas och en kula glass eller sorbet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök