Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riven kokos är en smarrig smaksättare och gör sockerkakan härligt saftig. Med en limeglasyr och finrivet limeskal får kakan det lilla extra. Sött, gott och vackert!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en sockerkaksform, som rymmer cirka 1 ½ liter, med riven kokos.
Vispa socker och ägg till en pösig äggsmet.
Smält smöret och blanda med kokosmjölk.
Sikta och blanda alla torra ingredienser.
Blanda växelvis ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45–50 minuter.
Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna under formen.
Limeglasyr: Vispa ihop florsocker, limesaft och vatten till en jämn glasyr. Späd eventuellt med ytterligare några droppar vatten. Vispa ett par minuter.
Ringla glasyren över kakan. Strö över kokos och riv limeskal över kakan.
Recept från Mitt kök