Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Har du kvar av sommarens bärskörd i frysen? Gör en paj! Med pärlsocker i smuldegen blir pajen extra knaprig.
Sätt ugnen på 200°. Blanda de frysta bären med socker och majsstärkelse. Fördela bären i en smord pajform.
Smuldeg: Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjölmix, strösocker, pärlsocker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och rör i smöret. Toppa bären med smuldegen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills pajen fått fin färg. Servera pajen ljummen, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till.