Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri knäckig bärsmulpaj

Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Har du kvar av sommarens bärskörd i frysen? Gör en paj! Med pärlsocker i smuldegen blir pajen extra knaprig.

Glutenfri knäckig bärsmulpajGlutenfri knäckig bärsmulpajGlutenfri knäckig bärsmulpaj
Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 225 gträdgårdsbär- frysta
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Smuldeg

  • 125 gsmör
  • 2 dlhavregryn- (glutenfri havre)
  • 1,5 dlmjölmix- fin, glutenfri
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 dlpärlsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,25 tsksalt

Tillbehör

  • grädde- vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de frysta bären med socker och majsstärkelse. Fördela bären i en smord pajform.

  2. Smuldeg: Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjölmix, strösocker, pärlsocker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och rör i smöret. Toppa bären med smuldegen.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills pajen fått fin färg. Servera pajen ljummen, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till.

Vad tyckte du om receptet?