Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfri citroncheesecake toppad med färska bär och frukter. Vacker att servera och lätt att baka.
Stöt kexen till smulor i en mortel. Fördela hälften av smulorna i botten på muffinsformarna. Ställ dem på en bricka som passar att ställa i frysen.
Vispa äggvitorna till maräng i en bunke. Vispa äggulorna pösigt med strösocker och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt färskosten blandad med rivet citronskal i äggulesmeten. Vispa grädden medeltjock och blanda ner i smeten. Vänd till sist ner marängen med en slickepott. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö över resterande kexsmulor. Frys formarna, minst 3 timmar.
Ta kakorna ur formarna och lägg på assiett. Garnera med skalad skivad kiwi, hallon, physalis och citronmeliss.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök