Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri cheesecake med kiwi, hallon och physalis

Recept på glutenfri citroncheesecake toppad med färska bär och frukter. Vacker att servera och lätt att baka.

Glutenfri cheesecake med kiwi, hallon och physalisGlutenfri cheesecake med kiwi, hallon och physalisGlutenfri cheesecake med kiwi, hallon och physalis
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 8 storamuffinsformar
  • 10digestivekex- glutenfria
  • 3ägg- delade i gulor och vitor
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 200 gfärskost
  • 2 dlvispgrädde
  • 1citron- rivet skal, ekologisk

Till servering

  • 3kiwi
  • 8hallon
  • 8physalis
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Stöt kexen till smulor i en mortel. Fördela hälften av smulorna i botten på muffinsformarna. Ställ dem på en bricka som passar att ställa i frysen.

  2. Vispa äggvitorna till maräng i en bunke. Vispa äggulorna pösigt med strösocker och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt färskosten blandad med rivet citronskal i äggulesmeten. Vispa grädden medeltjock och blanda ner i smeten. Vänd till sist ner marängen med en slickepott. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö över resterande kexsmulor. Frys formarna, minst 3 timmar.

  3. Ta kakorna ur formarna och lägg på assiett. Garnera med skalad skivad kiwi, hallon, physalis och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund  Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök