Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri chokladkaka med vaniljglass

Baka en tårta gjord på mörk choklad, mandelmjöl och muscovadosocker. Lägg på en kula vaniljglass och karamelliserade popcorn. Ringla över en gräddig kolasås.

Glutenfri chokladkaka med vaniljglass
Glutenfri chokladkaka med vaniljglass
Glutenfri chokladkaka med vaniljglass
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Glutenfri chokladkaka

  • 200 gmörk choklad
  • 100 gsmör
  • 3ägg
  • 2,5 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 2,5 dlmandelmjöl
  • 2 krmsalt

Karamelliserade popcorn

  • 1 dlströsocker
  • 1 mskvatten
  • 1 mskglykos
  • 70 gsmör
  • 1 krmsalt
  • 5 dlpopcorn

Kolasås

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1 msksmör- mjukt

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Glutenfri chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, cirka 25 × 25 centimeter.

  3. Hacka och smält chokladen och smöret i ett varmt vattenbad.

  4. Vispa ihop ägg och socker lätt. Vänd ner chokladen och smöret i äggsmeten.

  5. Vänd i mandelmjölet och saltet.

  6. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

  7. Låt kakan svalna och skär upp den i bitar.

  8. Karamelliserade popcorn: Häll sockret, vattnet och glykos i en stekpanna och smält till en ljusbrun karamell.

  9. Rör i smöret och saltet och vänd hastigt i popcornen.

  10. Vänd upp allt på en bakplåtspappersklädd plåt och låt svalna.

  11. Separera popcornen eller hacka grovt.

  12. Kolasås: Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Sjud i 3–4 minuter.

  13. Dra av från värmen och vispa i smöret

  14. Servering: Lägg upp chokladkakan på tallrikar. Lägg på en kula glass och popcorn. Ringla över kolasås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök