Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka en tårta gjord på mörk choklad, mandelmjöl och muscovadosocker. Lägg på en kula vaniljglass och karamelliserade popcorn. Ringla över en gräddig kolasås.
Glutenfri chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, cirka 25 × 25 centimeter.
Hacka och smält chokladen och smöret i ett varmt vattenbad.
Vispa ihop ägg och socker lätt. Vänd ner chokladen och smöret i äggsmeten.
Vänd i mandelmjölet och saltet.
Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Låt kakan svalna och skär upp den i bitar.
Karamelliserade popcorn: Häll sockret, vattnet och glykos i en stekpanna och smält till en ljusbrun karamell.
Rör i smöret och saltet och vänd hastigt i popcornen.
Vänd upp allt på en bakplåtspappersklädd plåt och låt svalna.
Separera popcornen eller hacka grovt.
Kolasås: Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Sjud i 3–4 minuter.
Dra av från värmen och vispa i smöret
Servering: Lägg upp chokladkakan på tallrikar. Lägg på en kula glass och popcorn. Ringla över kolasås.
Recept från Mitt kök