Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brownies brukar vara ett säkert kort när man vill bjuda på något riktigt gott. Du kan lyxa till kakan med en tryffelglasyr och toppa med knapriga nötter. Servera gärna med lättvispad grädde.
Brownie: Sätt ugnen på 170 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, cirka 22 × 22 centimeter.
Gör ett chokladsmör genom att smälta smör och choklad i ett varmt vattenbad.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Blanda mandelmjöl, rismjöl och salt i en separat bunke.
Rör ner lite i taget av chokladsmöret i äggsmeten och vänd i de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 30–35 minuter. Låt kakan svalna.
Chokladtryffelglasyr: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och sirapen, häll över chokladen. Dra av från värmen och rör i smöret. Rör tills all choklad är smält.
Låt glasyren svalna.
Montering: Bred på chokladtryffelglasyren på kakan och strö över de hackade hasselnötterna. Låt glasyren stelna, det tar ett par timmar. Skär upp i bitar.
Recept från Mitt kök