Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri broccolipaj

Recept på glutenfri broccolipaj.

Glutenfri broccolipaj
Glutenfri broccolipaj
Glutenfri broccolipaj
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 4 dlmjölmix- majsbaserad glutenfri, Lailas
    • 200 gsmör
    • 2 krmsalt
    • 2,5 mskvatten- kallt

    Fyllning

    • 500 gbroccoli
    • 4ägg
    • 3 dlmatlagningsgrädde- eller vanlig grädde
    • 2 dllagrad ost- riven
    • salt- peppar
    • 140 gbacon
    • 0,5 dlsolroskärnor

    Garnering

    • 0,5röd paprika
    • rucolasallad

    Gör så här

    1. Lägg mjölmix, smör, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad och kör tills det bildas en slät deg. Smörj en rektangulär pajform med löstagbar kant, cirka 20x30 centimeter. Platta ut degen i formen med mjölmix på handen. Plasta och ställ i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda i mitten av ugnen, 10–15 minuter.

    2. Ansa och dela broccolin i avlånga bitar och buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten, 5 minuter. Sila av, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av i durkslaget. Fördela broccolin i pajskalet.

    3. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, riven ost, salt och peppar. Häll över broccolin. Strimla baconen och fördela över fyllningen. Strö över solroskärnorna och grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Garnera med bitar av röd paprika och lite rucolasallad.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén