Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfri broccolipaj.
Lägg mjölmix, smör, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad och kör tills det bildas en slät deg. Smörj en rektangulär pajform med löstagbar kant, cirka 20x30 centimeter. Platta ut degen i formen med mjölmix på handen. Plasta och ställ i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda i mitten av ugnen, 10–15 minuter.
Ansa och dela broccolin i avlånga bitar och buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten, 5 minuter. Sila av, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av i durkslaget. Fördela broccolin i pajskalet.
Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, riven ost, salt och peppar. Häll över broccolin. Strimla baconen och fördela över fyllningen. Strö över solroskärnorna och grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Garnera med bitar av röd paprika och lite rucolasallad.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén