Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig och söt äppelkaka kryddad med kanel hör verkligen hösten till, men är lika gott året om. Lite vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås är goda tillbehör som passar fint med äppelkakan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en sockerkaksform, som rymmer cirka 1 ½ liter, med mandelmjöl.
Skär äpplena i kärnfria skivor eller klyftor.
Blanda kanel och socker på ett fat.
Vispa socker och ägg till en pösig äggsmet i en bunke.
Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
Sikta och blanda ihop alla torra ingredienser.
Blanda växelvis ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i den bröade sockerkaksformen.
Vänd äppelskivorna i kanelsockerblandningen. Stick ner äppelskivorna i smeten i ett cirkelformat mönster och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45–50 minuter.
Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat och låt svalna under formen.
Recept från Mitt kök