Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gluten- och mjölkfria saffransbullar

Gluten- och mjölkfria saffransbullar med russin och mandelmassa. Allra godast nybakta eller ­nyvärmda efter infrysning.

Gluten- och mjölkfria saffransbullar
Gluten- och mjölkfria saffransbullar
Gluten- och mjölkfria saffransbullar
Foto: Lina Eriksson

Lussebullar glutenfria och mjölkfria

  • 2 pktsaffran- (à1/2 g)
  • 1,5 dlströsocker
  • 50 gjäst
  • 200 gmjölkfritt margarin
  • 5 dlhavredryck- eller sojadryck
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 mskfiberhusk
  • 10 dlfinmix- Semper (700 g)

Fyllning

  • 2 dlrussin
  • 0,5 dlglögg
  • 200 gmandelmassa
  • 50 gmjölkfritt margarin

Pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt havredryck. Värm till fingervarmt, 37°.

  2. Häll lite av blandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av degvätskan, salt, fiberhusk och mjölmix. Arbeta ihop tilll en smidig, lös deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.

  3. Fyllning: Blanda russin och glögg och låt stå ca 30 min. Riv mandelmassan och blanda med margarinet. Låt russinen rinna av och blanda med mandelmassan.

  4. Fyll degen i en spritspåse utan tyll. Klipp ett större hål. Spritsa degen i pappersformar ställda på plåt. Gör en grop i varje bulle med mixmjölat finger. Fördela fyllningen. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Tips vid glutenfritt bak!

Frys in. Glutenfria bakverk bör frysas in så fort de har kallnat efter gräddning och sedan tas fram och tinas precis före servering, eftersom de torkar fortare än konventionellt bröd.

Arbeta alltid med lös deg när du bakar glutenfritt.