Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gluten- och mjölkfria pepparkaksmuffins med lingontopping

Härligt pepparkaksmuffins när man inte äter gluten och mjölk.

Gluten- och mjölkfria pepparkaksmuffins med lingontopping
Gluten- och mjölkfria pepparkaksmuffins med lingontopping
Gluten- och mjölkfria pepparkaksmuffins med lingontopping
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1,25 dlrapsolja
  • 1,5 dlråsocker strö
  • 2ägg
  • 2,5 dlfinmix- Semper
  • 1 mskpepparkakskrydda
  • 1 tskfiberhusk
  • 1 tskbakpulver

Topping

  • 100 gTofuline creamy spread original
  • 50 gmjölkfritt margarin
  • 0,5 dlflorsocker
  • 0,5 dlrårörda lingon

Garnering

  • lingon- hela
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa olja och socker ca 2 min. Tillsätt äggen och vispa kraftigt ca 5 min.

  2. Blanda mjölmixen med pepparkakskrydda, fiberhusk och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i små muffinsformar ställda på en plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt muffinsen kallna på galler.

  4. Rör "färskost", margarin och florsocker smidigt. Blanda i lingonsylten. Bre toppingen på muffinsen och garnera med hela lingon och mynta.

    Foto: Lina Eriksson

    pepparkaksmuffins-1

Vad tyckte du om receptet?