Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gluten- och mjölkfria mandelmusslor med passionsfyllning

Recept på glutenfria och mjökfria mandelmusslor med passionsfyllning. För många är mandelmusslorna gottebordets höjdpunkt på julen. Här med god passionsfyllning.

Gluten- och mjölkfria mandelmusslor med passionsfyllning
Gluten- och mjölkfria mandelmusslor med passionsfyllning
Gluten- och mjölkfria mandelmusslor med passionsfyllning
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 4 dlfinmix- Semper (280 g)
  • 200 gmjölkfritt margarin
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 mskfiberhusk
  • 1ägg

Fyllning till ca 12 musslor

  • 4passionsfrukter- + 1
  • 1 dlGo green visp
  • 0,5 dlflorsocker
  • 100 gTofuline creamy spread original

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel , mjölmix, margarin, socker och fiberhusk, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut den kladdiga degen och lägg den i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på  200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda veckade metallformar med mjölmixdoppade fingrar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de försiktigt knackas ut och får kallna.

  3. Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil och mät till ca 1/2 dl. Vispa ”grädden” till fast skum tillsammans med florsockret. Blanda "färskosten" och passionsfruktspurén. Vänd ner blandningen i grädden.

  4. Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ut kärnorna. Spritsa passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.

Vad tyckte du om receptet?