Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glutenfria och mjökfria mandelmusslor med passionsfyllning. För många är mandelmusslorna gottebordets höjdpunkt på julen. Här med god passionsfyllning.
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel , mjölmix, margarin, socker och fiberhusk, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut den kladdiga degen och lägg den i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda veckade metallformar med mjölmixdoppade fingrar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de försiktigt knackas ut och får kallna.
Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil och mät till ca 1/2 dl. Vispa ”grädden” till fast skum tillsammans med florsockret. Blanda "färskosten" och passionsfruktspurén. Vänd ner blandningen i grädden.
Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ut kärnorna. Spritsa passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.